رئیس هیات تخصصی عمران، محیط زیست و شهرسازی دیوان عدالت اداری پیشنهاد تشکیل شورای حل اختلاف در سازمان نظام مهندسی ساختمان را داد و گفت: اگر این شورای حل اختلاف در سازمان مستقر شود، به جای سوق افراد به سمت شکایات، اختلافات حل میشوند.
محمدرضا کریمی چهارشنبه، ۱۴ تیرماه در بیستوششمین اجلاس هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان کشور در تبریز با اشاره به تاریخچه تشکیل دیوان عدالت اداری، اظهار کرد: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی تشکیل این دیوان در راستای رسیدگی به شکایات مردم نسبت به دستگاههای اجرایی است که با هشت هیات تخصصی در حال فعالیت است.
وی با بیان اینکه هیات تخصصی شهرسازی دیوان، مقررات مربوط به حوزه شهرسازی را بررسی و ممیزی میکند، افزود: بر اساس اصلاحیههای اخیر قانون دیوان عدالت اداری، امکان استفاده از نظرات کارشناسی دستگاههای غیردولتی در رسیدگیهای دیوان مجاز شده است.
وی ادامه داد: یکی از اصلاحات دیگر نیز لزوم دریافت درخواستهای مردم توسط دستگاههای اجرایی و پاسخگویی به آنها ظرف مدت حداکثر سه ماه است که در این راستا اگر دستگاههای اجرایی به درخواست مردم پاسخ ندهند، دچار تخلف خواهند شد.
کریمی تاکید کرد: سومین اصلاحیه نیز مربوط به اعتبار داشتن آرای هیات تخصصی دیوان بعد از قطعی شدن در مراجع اداری و قضایی است؛ همچنین بر این اساس بایستی تمامی آرای تخصصی در سامانه دیوان و روزنامه رسمی منتشر شود.
وی با اشاره به بررسی مصوبات مربوط به مشکلات رشتههای مرتبط و لزوم بازنگری آنها بر لزوم فعالیت هیاتهای چهارنفره در محدوده اختیارات قانونی تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به شکایتهای انتخابات گذشته سازمان، گفت: بایستی تعارض منافع در نظام نامه انتخابات حتی در همین دوره از اجلاس مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس هیات تخصصی عمران، محیط زیست و شهرسازی دیوان عدالت اداری همچنین با بیان اینکه اساسنامههای صندوقهای بیمهای باید به تصویب هیات وزیران برسد، افزود: تجربیات صندوقهای کوچک بیمهای باید مورد توجه باشد و اگر سازمان نظام مهندسی بخواهند صندوق خاصی تشکیل یابد با متخصصان امر مشورت کند.