رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی:
تعامل و ارتباط دوسویه شهرداری اراک و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی موجب بهبود و ارتقا کیفی ساخت و سازها می شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی گفت: تعامل و ارتباط دوسویه شهرداری اراک و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی، موجب بهبود و ارتقا کیفی ساخت و سازها می شود که هدف غایی آن رعایت ضوابط مباحث مقررات ملی ساختمان است و در نهایت توسعه منطقی و پایدار شهری ایمن را به همراه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی، سبکتکین شفقت در نشست هم اندیشی اعضای هیات مدیره آن سازمان با شهردار کلانشهر اراک، اظهار داشت:
شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان به عنوان دو بازوی اصلی صنعت ساخت و ساز در بخش خصوصی هستند که بی تردید هم اندیشی و هم افزایی هر چه بیشتر میان آنها ، منجر به تعامل این دو ارگان می گردد و از این طریق میتوان کاستی و موانع موجود در این عرصه را از پیش رو برداشت.
وی تاکید کرد: سلاح ناظرین قلمی است که در اختیار داشته و موظفند اشکالات و مغایرت های اجرایی حین ساخت را نسبت به پروانه ساخت صادره و نقشه های مصوب و جزییات و ضوابط مندرج در مباحث مقررات ملی ساختمان را در موعد مقرر به شهرداری اعلام نمایند و در ادامه شهرداری موظف است به موقع ،به وظیفه ذاتی خود در خصوص جلوگیری از ادامه عملیات ساختمانی عمل نماید .
وی افزود :بی شک عملکرد به موقع و با دقت و صحت طرفین مانع از ساخت و سازهای غیر اصولی در سطح شهر اراک خواهد شد .
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی بیان کرد: از سال ۹۸ با همکاری مناسب این سازمان و شهرداری اراک گزارشات مرحله ای ناظرین به صورت الکترونیک به شهرداری ارسال می گردد که این امر موجب ارسال و رسیدگی به موقع ، وجود بایگانی در دسترس ازسوابق، مکاتبات و گزارشات مرحله ای و …… گردیده که با توجه به این تجربه موفق در اراک اجرای آن در دیگر شهرهای استان نیز در حال انجام است.
شفقت افزود: سازمان آمادگی لازم به منظور انعقاد تفاهمنامه با شهرداری اراک مبنی بر اجرای ارسال نقشه های مصوب در زمان صدور پروانه ساخت به صورت الکترونیک را دارد که در این راستا جلسات متعددی با نمایندگان ذی صلاح شهرداری داشته است.
وی تاکید کرد : اراک جزو اولین استانها و شهرهایی خواهد بود که با همکاری شایسته سازمان نظام مهندسی ساختمان و شهرداری اراک این فرآیند با ارزش و پر اهمیت را که منجر به حذف فیزیکی نقشه ها می شود و از مراجعه حضوری مراجعین جلوگیری می کند را در سطح کشور اجرا خواهد کرد .
وی در ادامه افزود : انشالله این روند در سطح استان تسری داده خواهد شد و مواهب و ثمرات همگانی ارزشمندی را به دنبال خواهد داشت.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی با بیان اینکه در این راستا تعامل لازم میان واحدهای انفورماتیک سازمان و شهرداری اراک صورت گرفته، افزود: اجرای این طرح با درج مهر و امضای الکترونیک مهندسین طراح و ناظر خواهد بود و با درج “رمزینه پاسخ سریع” (QR-COde) که شامل کلیه مشخصات نقشه، مهندسین صاحب مسئولیت در رشته های اصلی است، قابل مشاهده و کنترل خواهد بود و از هرگونه سو استفاده جلوگیری خواهد شد.
شفقت گفت: انتظار داریم فرآیند تصویب نقشه های معماری میان واحد شهرسازی شهرداری ، کمیته معماری سازمان و دفاتر سازمان به صورت الکترونیک انجام شود تا با این اقدام، کلیه مراحل، از شروع تا تایید نهایی به صورت مستند، ثبت و ضبط گردد. این اقدام،یک تحول مثبت رو به جلو برای کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت است که رضایت مندی شهروندان و سایرین را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: اکنون مالک پس از دریافت دستور نقشه ،توسط شهرداری به دفتر طراحی ارجاع داده می شود که به دلیل کامل و به روز بودن اطلاعات دفاتر و اعضایش در واحد اجرایی سازمان ، انتظار می رود به سبک و سیاق سابق ، دستور نقشه قبل از ارجاع به دفاتر طراحی جهت کنترل های لازم به سازمان ارجاع شود و تعیین دفتر نیز با خواست مالک و به صورت الکترونیک انجام شود.
وی ادامه داد:
انتظار می رود ارسال تمام نقشه های برق ومعماری و مکانیک نیز به شیوه صدرالذکر و به صورت الکترونیک به سازمان آتشنشانی ارسال و اجرا شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی تاکید کرد: عدم ارجاع پرونده های کمیسیون ماده ۱۰۰ جهت بررسی فنی (وضعیت موجود سازه ) به سازمان از موضوعات پر اهمیت و پر مخاطره است .
او گفت : تجربه موفقی در این زمینه تا قبل از سال ۱۳۹۶ میان سازمان نظام مهندسی و شهرداری وجود دارد که در آن فرآیند وضعیت اجرای سازه، بررسی و با مستندات پرونده مورد ارزیابی قرارمی گرفت و زمینه بررسی دقیق محاسبات سازه اجرا شده در سازمان فراهم بود ،که پس از تاریخ مذکور و براساس شیوه موجود هیچ گونه کنترل و بررسی در این زمینه وجود ندارد.
امید است در این راستا تدابیر ویژه ای برای احیای مجدد شیوه مذکور اندیشیده شود.
وی اظهار داشت : محل اختصاص داده شده فعلی به فضای اتاق تاسیسات در بسیاری از نقشه ها به صورت دفنی و در بین چشمه های فنداسیون جانمایی می شود که اجرای آن در آینده تبعات جبران ناپذیری برای سازه و بهره برداران به دنبال خواهد داشت، لذا انتظار می رود با پیگیری و موافقت مسئولین ذی ربط در چرخه مدیریت شهری، همانگونه که این سازمان مراتب در خواست خود را در این زمینه بصورت مکتوب عرضه داشته است،فضایی در سطح پیلوت و از سمت حیاط پشت، اضافه بر سطح اشغال در نظرگرفته شود تا مخاطرات احتمالی پیش روی ساختمان در آینده از این طریق، کاهش یابد.
در ادامه مصطفوی عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: اکنون فضای
اتاق تاسیسات وضعیت مطلوبی ندارد و به دلیل رعایت ضوابط شهرسازی ، بصورت دفنی و یا در فضای زیرپله تعبیه می گردد که فاقد کیفیت و استاندارد لازم است.
محمد مصطفوی افزود: انتظار است به تناسب زیر بنا و کاربری هر ساختمان، اطاق تاسیسات لازم برای آن طراحی گردد که جزو سطح اشغال محسوب نگردد تا بتوان تجهیزات لازم و متناسب با وضعیت ساختمان را برای آن طراحی و به تبع آن اجرا کرد.
عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور گفت:
جمعیت ۶ هزار نفری امروز جامعه مهندسین استان مرکزی پتانسیل بسیار مناسبی دارد که امید است در سایه مدیریت عالمانه شهری از این ظرفیت، بیشترین بهره مندی صورت گیرد.
در این نشست در خصوص مشکلات موجود درنماهای ساختمان، معضلات حقوقی و قانونی در اجرای مبحث بسیار پراهمیت ۲۲ مقررات ملی ساختمان “در خصوص نگهداری ساختمان” مشکلات بهره برداری از ساختمانهایی که فاقد پایان کار هستد و………. مباحثی مطرح و تبادل نظر شد.